kARakTer

Kreativitás és művészet, mindenkinek.

Karácsonyi ajándék dilemma

Karácsony a szeretet ünnepe….de bárki bármit is mond, az ajándékozásé is.

Szeretünk adni, szeretjük átélni az öröm élményét, mely akkor ér minket, amikor átadjuk…. De mit is?

A médiából már november közepén, vagy még korábban, ömlik felénk a vásárlásra, ajándékozásra lelkesítő szlogenek sora.

Hosszú a lista; kollégák, üzleti partnerek, barátok, családtagok….

El is kezdjük törni a fejünket, kinek mit is kellene ajándékozni.

Vannak köztünk olyanok, akik idejekorán elkezdik járni az üzleteket, vagy bogarásznak az interneten, hogy ihletre leljenek…aztán vannak olyanok köztünk, akik annyira tanácstalanok, vagy annyira elfoglaltak, hogy az utolsó pillanatban megveszik a kezük ügyébe kerülő bármit.

Így történhet meg évről évre, hogy megvesszük az olcsó, és kommersz dísz- vagy használati tárgyat: a hatvanhatodik bögrét, öngyújtót, sálat, zoknit, tusfürdőt, arckrémet, borotválkozás utáni balzsamot… vagy az „NDK-s kivehető ajtós turmix gépet”.

Miközben vásárolhatnánk egyedit, kézművest, netán művészit. De nem tesszük, mert nem tudjuk hol lehet, vagy azt gondoljuk, hogy túl drága.

Sőt, készíthetnénk mi magunk is valami meglepetést, de nincs hozzá ötletünk, alapanyagunk, bátorságunk, segítségünk….

Mindezekre szeretnénk megoldást javasolni, de legalábbis felkelteni az érdeklődést.

December  9-étől 23-ig lehet valami MÁST találni. Személyesen Tiszaújvárosban, online bárhonnan! 

Neves képző- és festőművészek alkotásait, kézműves remekeket. Vagy a meghirdetett műhelyekben lesz alkalompólót festeni, gyöngyöt fűzni, mézeskalácsot díszíteni hozzáértő kézművesek segítségével.

De lehet csak nézelődni és gyönyörködni is, mert mindennap 10.00-18.00 óra között nyitva tart a kiállítás és vásár, melynek hivatalos megnyitója december 9-én, vasárnap délután 16:30-kor lesz. Az esemény azért is különleges, mert a kiállított alkotásokat Zajácz Tamás bőrműves iparművész zenés tárlatvezetés keretében ajánlja az érdeklődők figyelmébe. S aki a zenei aláfestésről gondoskodik: Kolosai Ferenc Vilmos.

Minden kedves városlakót és látogatót szeretettel várnak a szervezők: Bőr-Art, KarakterArt Kortárs Képzőművészeti Galéria, Derkovits Kulturális Központ!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karakterart.blog.hu/api/trackback/id/tr1914466040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

kARakTer

A művészet és kreativitás nem elsősorban a műtárgyakról szól. Nem megfoghatatlan, nem elérhetetlen.

Friss topikok

süti beállítások módosítása